Διαδικασία συμμετοχής
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι
Δωρεάν
Συμμετοχή στο προσυνεδριακό workshop Alessandra Lemma 100 ευρώ
Απόκτηση τόμου πρακτικών 100 ευρώ.
Δημοσίευση άρθρου σε τόμο πρακτικών: 150 ευρώ
Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου καλούν όσους επιθυμούν να παρουσιάσουν επιστημονική εργασία, να αποστείλουν περίληψη της εργασίας τους (βλ. υπόδειγμα παρακάτω) με θέμα: «ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ», μαζί με το βιογραφικό τους στη γραμματεία του συνεδρίου με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση koxliaspsychotherapy1@gmail.com
μέχρι τις 10/04/24.
Μπορείτε να υποβάλετε περίληψη για ερευνητική εργασία, βιβλιογραφική ανασκόπηση, μελέτη περίπτωσης (case study), δόκιμες πρακτικές και εργαλεία.
Η περίληψη πρέπει να έχει έκταση 250 περίπου λέξεων και να περιλαμβάνει τον τίτλο της εργασίας, τα ονόματα των συγγραφέων, την ιδιότητα τους και λέξεις κλειδιά στα ελληνικά και στα αγγλικά. Πρέπει να περιλαμβάνει τον σκοπό της εργασίας, τους στόχους της μελέτης, τη μεθοδολογία, τη στατιστική ανάλυση, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα.
Οι μη ερευνητικές εργασίες θα πρέπει να τεκμηριώνουν τον τρόπο με τον οποίο προάγουν την επιστήμη.
Προσυνεδριακό Workshop
Καθηγήτρια Alessandra Lemma BSc., MA, MPhil (Cantab.), MSt (Oxon.) D. Clin Psych., Dip. Συμβουλευτική Ψυχ.
Eίναι Ορκωτός Κλινικός και Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτής και Μέλος της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.
Έχει εργαστεί στον τομέα του NHS και άλλων υπηρεσιών ψυχικής υγείας για περισσότερα από 35 χρόνια με εξειδίκευση στη θεραπεία ενηλίκων και εφήβων με ήπια έως σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.
Τώρα είναι σύμβουλος στο κέντρο Anna Freud και εργάζεται σε ιδιωτικό ιατρείο στο Queen Anne Street Practice και στο Regent's Park/Primrose Hill Practice δουλεύοντας τόσο με εφήβους όσο και με ενήλικες.
Μέχρι το 2016 εργάστηκε στο Tavistock and Portman NHS Foundation Trust όπου ήταν σε διάφορα σημεία Υπεύθυνη Ψυχολογίας, Διευθύντρια της Μονάδας Ανάπτυξης Ψυχολογικών Θεραπειών και Καθηγήτρια Ψυχολογικών Θεραπειών (από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Essex). Εργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων στην Κλινική Portman όπου ειδικεύτηκε στην εργασία με τρανς άτομα.
Την Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζουν οι:
Πρόεδροι Επιστημονικής Επιτροπής:
Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του Παν. Δυτικής Αττικής
Δρ. Ευστράτιος Παπάνης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επιστημονικά υπεύθυνος Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Παν. Αιγαίου
Κυριακή Μερτζάνη, Σχεσιακή Ψυχοθεραπευτρια, MSc Ιδρύτρια του Ψυχοθεραπευτικού & Εκπαιδευτικού Κέντρου Κοχλίας. Επόπτρια Εκπαιδευτικού Προγράμματος μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΓΕΦΥΨΥ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μέλη Επιστημονικής Επιτροπής:
Γεώργιος Κορρές, Καθηγητής, Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αναπληρωτής Επιστημονικά Υπεύθυνος των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αικατερίνη Κόκκινου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Δρ. Αλέξανδρος Παπάνης, Μόνιμος Διδάσκων Αγγλικής Τεχνικής Ορολογίας στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης
Ανδρομάχη Μπούνα, Δρ. Κοινωνιολογίας
Ειρήνη Καραμπάση, Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νηπιαγωγός
Ελένη Πρασσά, Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κοινωνιολόγος
Μαρία Γιουμούκη, Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70, MSc Ειδική Αγωγή, MEd Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση
Σοφία Πακλατζόγλου, Υπ. Δρ. Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεολόγος, Κοινωνιολόγος
Αικατερίνη Μπαλάσα, MSc, Κοινωνιολόγος